СТАНДАРТИЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ ТА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ВІДПОВІДНОСТІ БУДІВЕЛЬНОЇ ТЕХНІКИ І БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Клименко, М. О.; Ручинський, М. М. (Техніка будівництва, 2020)
В статті аналізується процедура підтвердження відповідності будівельної техніки і будівельних матеріалів в Україні та Європейському Союзі, її основні особливості та вимоги. Визначаються загальні основи стандартизації та сертифікації. Розглянуто питання, пов’язані з стандартизацією і сертифікацією продукції. Обґрунтовано необхідність використання стандартизації і сертифікації як методів забезпечення якості продукції.