КРИТЕРІЙ МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ВАКУУМНИХ ВАНТАЖОПІДЙОМНИХ ПРИСТРОЇВ - Богуславський, В. Є. (Техніка будівництва, 2020)
Переваги вакуумних вантажопідйомних пристроїв визначають їх широке розповсюдження у будівництві. У той же час галузь їх застосування обмежена. В статті розглянуті умови взаємодії вакуум-захватів з вантажами в процесі їх піднімання. Запропоновано критерій  можливості застосування вакуумних вантажопідйомних пристроїв. Показані приклади використання цього критерія. Визначені шляхи подальших досліджень.