АНАЛІЗ СИЛОВИХ ФАКТОРІВ РОТОРНОЇ СИСТЕМИ ПРИ ПЛАСТИЧНОМУ ФОРМОУТВОРЕННІ ВИРОБІВ - Kralin, Andrei Konstantinovich; Rybalko, Roman Ivanovich (Техніка будівництва, 2018)
Наведені результати аналізу силових факторів, виникаючих від час роботи роторної системи. Встановлено, що в якості періодичних функцій імпульсного типу виступають момент спротиву обертанню ротора й поперечне навантаження на вал ротора. В залежності від кількості пуансонів, що розташовано на роторі, ці функції можуть мати значні нелінійні перекручування. Виявлені особливості дозволили зробити висновок про формування своєрідного динамічного стану ротора